måndag 28 september 2015

Odlingslåda

Lite mer än 1 månad hemma ihop med L. Helt underbart! Dock saknar man såklart sin "partner in crime" fru, men eftersom hon jobbar 2 skift så innebär det att vi har en massa tid ihop iallafall :D

Många har frågat, redan innan L var född om jag ska bära nästa barn? För det första kanske det inte är en fråga man kommer på innan barn nr 1 har kommit ut och sen kanske det inte är så självklart att man vill skaffa fler barn.
Men vi har pratat om det och om det skulle bli syskonförsök så kommer Carina även denna ggr att vara den gravida mamman. Jag har ingen som helst önskan om att bli gravid och har aldrig haft heller. Det är lixom inte min "grej". Men har förstått att många tycker det är konstigt att man inte vill, men för mej är det inte konstigt alls.
För många andra flatpar så verkar det ganska vanligt att man "turas om" att bli gravid. Fördelen är ju att det finns 2 som kan bli gravida, funkar det inte för den ena så finns det chans att den andra kan bli gravid.
Om man ser på det viset så är det verkligen en fördel att va flata, det är tyvär nackdel att vara bög för då måste man blanda in en tredje person om man vill ha barn.. Det skulle vart lika lätt för alla som vill att skaffa barn.

Läste en artikel på aftonbladet om en tjej som hade skrivit några kloka rader om att man kanske ska tänka en xtra ggr innan man frågar folk om dom inte ska skaffa barn.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21487124.ab

”Innan ni frågar ett ungt gift par som har varit tillsammans länge när de kommer att bilda familj… innan ni frågar föräldrar med ett barn när det är dags för ett småsyskon… innan ni frågar en singel i 30-årsåldern om/när han eller hon planerar att skaffa barn för att ”ni vet, klockan tickar”. Bara sluta”.

”Ni vet inte vilka som kämpar mot infertilitet eller som sörjer ett missfall eller som kämpar med hälsoproblem. Ni vet inte vilka som har relationsproblem eller är stressade eller som känner att tajmingen är fel. Ni vet inte vilka som precis håller på och försöker få barn eller syskon. Ni vet inte vem som har bestämt sig för att inte vilja skaffa barn just nu eller aldrig. Ni förstår inte hur er, så kallade oskyldiga fråga kanske kan skapa ångest, smärta eller frustration”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar