onsdag 17 december 2014

På fel köl

I måndags var det dag för ett bm besök igen. Som vanligt så skulle magen mätas, blodtrycket tas och lyssna på skruttens hjärtljud. Och så skulle det kollas efter vad som var upp och ner denna gång..
Som vi var ganska övertygade om så låg skrutten med huvudet upp och fötterna ner, vilket innebär att det kommer att bli vändningsförsök..
Dessutom så var måtte på magen inte till bm belåtenhet, den hade inte växt så mycket som den borde ha gjort. Och med tanke på vändningsförsök så vart dom oroliga för att det inte skulle finnas tillräckligt med fostervatten för vändningen.  Så det blev till att gå till förlossningen för att kolla upp skrutten... Blev lite omtumlande för oss, vi skulle ju bara till bm som vanligt och nu var det förlossningen nästa....

1 timma senare satt vi på ett rum på förlossningen och väntade på en bm där. Tillslut kom hon och förklarade att det skulle tas CTG, 2 stora hockeypuckliknande grejer sattes på Carinas mage. Den ena mätte skruttens hjärtslag och den andra mätte sammandragningar. Så i nästan 30 min låg Carina med hockeypuckarna på magen, jag fick sitta i en fotölj brevid och höll handen.
Så kom bm in och talade om att hon var jättenöjd med CTG mätningen och att vi skulle få gå in i nästa rum för att göra ultraljud..
Det var läkaren som skulle göra det.. Vi behövde inte vänta länge förrens han kom. Han förklarade att dom inte misstänkte nåt men ville bara kolla för säkerhets skull. Så nu fick vi titta in till skrutten igen och se hur läget var.. Som vi hoppades på så var allt i sin ordning, tillräckligt med fostervatten fanns det.

Vi var lättade när vi fick lämna förlossningen och bege oss hemmåt. Eller, Carina fick åka hem och jag fick återgå till arbetet..
Den kvällen var vi helt slut båda 2.

Imorn är det vändningsförsök, känns lite sådär. Vill ju inte att dom ska knöla för mycket på skrutten,  men kanske att den vänder sej så vi slipper snitt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar