måndag 27 oktober 2014

Hur gör man då?

Då var det dags att starta vårt lilla projekt. Men såna här projekt hade vi inte en aning om hur man gör med, så vi tog till google och sökte en massa information. Och efter att ha läst allt vi kommit över så hade vi bestämt oss för hur vi skulle gå tillväga.. Det fick bli Danmark och anonym donator, valet var egentligen inte så svårt. Eftersom vi ville ha anonym donator och Sverige inte kan erbjuda det så fick vi helt enkelt be grannlandet om lite hjälp med vårt projekt.... Men innan vi skulle få komma dit så var det några saker på vägen som skulle avverkas..

Första "hindret" på vägen som skulle klaras av var provtagningarna inför journalsamtal och insemination. Om det hade vi läst att man inte skulle tala om varför vi ville ta HIV, Hepatit och Klamydia prover, för om det kom fram att det var för insemination utomlands så kunde man få betala för proverna.. Prover som man egentligen har rätt till att ta kostnadsfritt..
Så var det dags att besöka MVH för att få dom där proverna tagna, naturligtvis så frågade barnmorskan lite om varför Carina ville ta proverna och upplyste om att det tar 3 månader efter smitttillfället innan det visar på proverna. Jaja, det spelar ingen roll, (vi visste ju att dom var negativa) det var ju inte därför vi ville ha proverna tagna.. Vi ville ju ha dom för vårt projekts skull.

När provsvaren tillslut kom så var det dags att bestämma en tid för att ha journalsamtal.

1 kommentar:

  1. Taskigt det där med att man måste betala om man berättar. Det beror nog på var man bor, eller vilken klinik man vänder sig till. På MamaMia i Stockholm behöver man inte det.

    SvaraRadera